Artemista, Surunsyöjiä ja Hobitteja näköpiirissä

Valintalistoilta tuli vastaan jo kaikkea syysmyrskyyn luettavaksi sopivaa. Joitakin saamme jo ennen syksyn sateita.
Anteeksi pitkähtävä postaus, mutta oli niin paljon asiaa kerralla 😛

Artemis Fowl: Viimeinen vartija tupsahtaa lokakuussa, mutta sitä ennen heinäkuulla ilmestyy enkunkielinen samainen teos Artemis Fowl and the last guardian.

Ruth Warburton jatkaa heinäkuussa noita trilogiaansa kirjalla A witch in love. Ekaa osaa löytyy vain kolme kappalaetta HelMet alueelta, kaksi Vantaalta ja yksi Espoosta. Otin kakkososaa nyt sitten kaksi kappaletta Espooseen koska kaikki on lainassa. Valintalistalla ei ollut tällä hetkellä vielä tehty Vantaan valintoja…niitä odotellessa, ja joku ystävällisesti lupasi että Helsinki joka tilaa kakkososaa, heille hankitaan myös 1 osa. Katsotaan ja odotetaan :]

Soul screamers sarja näyttää aika…ei niin kokonaiselta meidän järjestelmässä. Osasyynä on myös ettei noita kaikkia ole meille edes tarjottu. Nyt oli tarjolla osa 6, Before I wake,  ja näytän olevan ainut joka sitä on valinnut…Helsinki ja Vantaa on ottanut vaihtelevasti sitä sun tätä tuosta sarjasta. Ehkä saamme tuolle sarjalle jotain tehtyä jossain vaiheessa :]

Veera Laitiselta tulee elokuussa jatkoa Surunsyöjille kirjalla Amethystin vangit. Surunsyöjien lainausluvuista päätellen, tällekkin löytyy varmasti kysyntää.

Matkalaiset on kuudes ja viimeinen osa Anu Holopaisen Syysmaa sarjassa. Teosta odotellaan ilmesytävksi heinäkuussa.

The mortal instruments osaa 4 saadaan vihdoin suomeksi syyskuulla nimellä Langenneiden enkelten kaupunki. Sarja on uponnut myös joihinkin poikiin joita olen nähnyt sitä kyselemässä :]

Alyson Noël Musta liekki jatkaa Kuolemattomat sarjaa olemalla osa 4, tämän pitäisi ilmestyä jo kesäkuun puolivälissä.

Yön talo sarja saa myös jatkoa kirjalla Lumottu joka ilmestyy elokuussa.

Jarkko Tontti on kirjoittanut Vedeeran taru nimisen teoksen joka on luokiteltu nuorten kirjallisuudeksi, mutta itse ajattelin sitä enemmän lastenkirjana kun sen näin… Joka tapauksessa tämä teos menee lukulistalleni heti syyskuussa kun se ilmestyy :] Ihana kansi!

Rick Riordanin Olympuksen sankarit sarja jatkuu Merenjumalan poika kirjalla, joka on sarjan toinen osa. Tämäkin ilmestyy jo heinäkuussa ja pääsemme nauttimaan lisää Percy Jacksonin seikkailuista.

Minua hemmotellaan lisää syyskuussa kun tulee suomennos Lauren Oliverin Pandemonium kirjasta joka suomeksi kantaa lisänimeä “rakkaus on kapinaa”. Itse olen jo tuon lukenut heti enkuksi silloin, mutta nyt voin jatkaa sarjan tyrkyttämistä ihmisille jotka ei ole niin innostuneita enkuksi lukemaan 😀

Tessa Grattonista päästään nauttimaan lisää lokakuussa, Verenvahti niminen teos, joka on itsenäinen jatko-osa Veritaika kirjalle.

Brandon Mull jatkaa Myyttihovi sarjaansa kirjalla 5 Demonivankilan avaimet.

Annukka Salamalta tulee Käärmeenlumooja esikoiskirjanaan joka aloittaa Faunoidit sarjan. Kirjassa on nykynuorisokulttuuri ja slangi isona osana, yhdistettynä yliluonnollisuuteen.

Kesäkuussa tuleva Claire Merlen The Glimpse on dystopia, jossa ihmiset on jaoteltu DNA:n mukaan.

Lisi Harrisonilta tulee lisää Monster High sarjaa Ihmissusipäiväkirjat. (Varasin itselleni sarjan ekan osan viimein ja se on jumiutunut jonnekkin Helsingin puolelle…odotellaan)

Kommelluksien ja Sinin järkkäämän täydennyslistan jälkeen saimme vihdoin Kissasotureita useampaan kirjastoon. Tulitähden tehtävää on siis tulossa lisää!

Hobittia tulee täydennyksenä. Yleensä kirjastot itse valitsevat täydennyksensä, mutta en malttanut pitää näppejäni erossa tästä siinä pelossa ettei kukaan sitä ottaisi. Tulossa karvajalkojen seikkailua enkuksi ja suomeksi 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *