Fables: fantasiasarjakuvaa

Fables on amerikkalaisen DC Comicsin edelleen jatkuva fantasiasarjakuva, jossa kaiken maailman satuhahmot elävät meidän New Yorkissamme yrittäen kuitenkin pitää todellisen luonteensa salassa tavallisilta ihmisiltä. Alun perin satuhahmot elivät omissa rinnakkaismaailmoissaan, mutta pahan keisarin alkaessa valloittaa maailmoja yksi kerrallaan viimeinen turvasatama löytyi meidän maailmastamme.

Hahmot ovat edustettuina Lumikista Aladdiniin ja elementit taikaviitoista taikapapuihin. Tarina polveilee suuren sodan pääjuonen ja satuhahmojen omien ongelmien selvittelyn välillä. Tapahtumat ovat usein dramaattisia ja vaikuttavat tuleviin juonenkäänteisiin, joten jokaisen osan lukeminen palkitaan. Mielenkiintoisinta on kuitenkin seurata hahmojen keskinäisten suhteiden kehittymistä ja ihastella satujen hyvin tunnetuille käänteille keksittyjä taustoja.

Pääjuoni kertoo siis suuresta sodasta pahaa keisaria vastaan. Käsikirjoittajat saavatkin sodan venytettyä melko pitäkestoiseksi, mutta kaiken täytyy loppua joskus. Tarina kuitenkin jatkuu – aina löytyy uusia uhkia rauhaarakastavalle satuhahmoyhteisölle. Tarina on parhaimmillaan ensimmäisen kaarensa aikana, mutta tarpeeksi irrallisia langanpätkiä jää kiinnostuneille luettavaksi vielä senkin jälkeen, jos sarjan seuraamista haluaa jatkaa.

This entry was posted in fantasia and tagged , , , , , on by .
Laura

About Laura

Työskentelen Kauniaisten kaupunginkirjastossa, ja nappaan aina välillä aikaa vinkatakseni fantasiaa yli kaupunkirajojen. Fantasiaa olen lukenut lukioikäisestä saakka, mutta scifiin hurahdin alle kymmenen vuotta sitten. Paras scifikirja onkin mielestäni edelleen Dan Simmonsin Hyperion, joka sai minut kääntymään tieteiskirjallisuusfaniksi (Asimovin Säätiö-sarja joitain vuosia aiemmin ei ollut siinä onnistunut). Kivaa fantasiaa mielestäni kirjoittavat ainakin Robin Hobb, Gregory Maguire, Joe Abercrombie ja Guy Gavriel Kay. Liian tarkasti on vaarallista luetella - joku aina unohtuu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *