Pieni kirjapäivitys nuorten kirjoista

Asiakastoive John Flanagan Ranger’s apprentice sarjasta päätettiin tilata alkuun 5 ekaa osaa ja sitten jos ne lähtee liikkumaan niin tilaillaan loppuja. Tosta sarjasta 3 ekaa kirjaa on yhteisniteenä tulossa. Tämä on aika unisex kirja joka on aina loistava asia, jotta saataisiin pojatkin lukemaan! :] Sarjaan pääsee tutustumaan Täältä

Listat on mun osalta pahasti vielä kesken (pahoitteluni tästä), mutta ruotsinkielistä kävin läpi ja taas, kuten aina, hyvin vähän tarjontaa fantsuosastolla 🙁
P.C Cast House of night 8 on ruotsinnettu ja löytynee lokakuun aikoihin nimellä Uppvaknandet.
L.J Smith:n sarja Night World josta kaks ekaa osaa ruotsinnettu Att lura döden ja Nattens döttrar.

Lukukokemuksia omalta osaltani:
Kesällä tuli luettua Erin Bown Wood angel (tunnetaan myös nimellä Plain Kate) jota suosittelen kaikille jotka ovat saaneet tarpeekseen paranormal romanceista ja kaipaavat vanhaa yksinkertaista noitavainoa. Kirja ei ollut mikään en-pysty-lopettamaan-lukemista-opus, mutta raikas tuulahdus kaiken keskelle jota olen lukenut.
Luin myös Ally Condie Tarkoitettu kirjan. Mun kompastuskivenä ehkä oli että a) luin suomeksi b) olin odottanut siltä paljon tai c) koska vertasin sitä Lauren Oliverin Deliriumiin koko ajan. Kirja on toki lukemisen arvoinen mutten jää henkeä pidätellen odottamaan kakkos osaa.
Nyt kotona odottaa Tara Hdusonin Hereafter sekä Malinda Lon Ash.

Noista “kummituskirjoista” sen verran että niitä on hyvin vaikea sijoittaa oikein mihinkään. Ne ei periaatteessa ole fantasiaa eikä scifiä…kaikki ei ole edes kauhua. Esim. Hereafter löytyy “normaalien” nuortenkirjojen joukosta, samoin kuin Haunting Violet. Jos siis fantasiahyllystä ei löydy mitä etsii niin kannattaa kurkata norminuorten puolelle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *