Harlekiinin Nocturne-sarja

Kirjastoon tuli hankintapyyntö suomenkielisistä Harlekiinin Nocturne-sarjaan kuuluvista yliluonnollisista rakkausromaaneista. Suomeksi kyseistä genreä ei ole paljoakaan saatavilla. Wardin Mustan tikarin veljeskunta -sarja on ollut todella suosittu, ja englanniksi hankittuihin paranormal romance -kirjoihin tulee yleensä aina varausjonoa.

Ikävä kyllä sopimustoimittajamme ilmoittivat, ettei kirjoja saa heidän kauttaan. Näytti siis siltä, ettemme pysty toteuttamaan tätä toivetta – eihän “kioskikirjallisuutta” perinteisesti olekaan kirjastoihin hankittu. Jos katsoo kuinka Nocturne-sarjaan kuuluvaa, kokeilunomaisesti kirjastoille syksyllä tarjottua Pimeyden olennot-kirjaa on hankittu, niin käy mielessä että muutamassa kirjastossa pääkaupunkiseudulla on ajateltu, ettei “Harlekiineja ei kirjastoon hankita”. Pikainen testi isoimpien kaupunkien kirjastoista paljastaa, että näin on ehkä ajateltu myös Joensuun ja Kuopion seuduilla, joiden hauissa kyseistä kirjaa ei löytynyt lainkaan. (Mikäli sitä ei jostain syystä alueellenne oltukaan tarjottu, pyydän etukäteen anteeksi.)

Mutta eipä hätää, kirjastomme oli vihdoin saanut luottokortin käyttöön, joten Harlekiinin omalta sivulta lähtivät tilaukseen. Jostain syystä Showalterin Manalan vartijat -sarjan kolmatta osaa ei onnistuttu tilaamaan, mutta yritämme sitä vielä uudelleen myöhemmin.

Koska kirjat eivät tule normaaleilta toimittajiltamme, kestää niiden käsittely kirjastokuntoon normaalia kauemmin, mutta yritämme saada ne luettavaksenne ennen heinäkuun lomasesonkia!

One thought on “Harlekiinin Nocturne-sarja

  1. Pingback: Espoon Fantasia – Harlekiinit : follow up

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *